kand2022-sjannequellhorst
PRO op facebook

Sjanne Quellhorst

Lijsttrekker PRO 2022

Ik ben Sjanne, 28 jaar en woon samen met mijn vriend in Gronsveld. Bijna 10 jaar geleden verhuisde ik naar zuid Limburg en sinds 2017 woon ik in het mooie Gronsveld. Vorig jaar ben ik gestart als burgerraadslid en nu ben ik helemaal klaar om met PRO het progressieve geluid van Eijsden-Margraten te laten horen.

Als lijsttrekker wil ik de mensen laten zien dat in de lokale politiek ook voor nieuwe gezichten en frisse winden plek is. Ik wil binnen de gemeente ook het geluid van jonge mensen (van leeftijd en geest) vertegenwoordigen en mij bezig houden met de sociale aspecten. Denk hierbij aan sociale huurwoningen en betaalbare woningen voor starters. Daarnaast denk ik ook aan de statushouders in onze gemeente. Zij worden hier gehuisvest, maar zij zijn niet duurzaam gebonden aan de gemeente, als zij zich gebonden voelen aan de gemeente en al het te bieden heeft, dan krijgt de samenleving dit uiteindelijk ook terug.

Dan is er ook nog de bestuurscultuur binnen de gemeentelijke organisatie. Er is nogal wat om te doen geweest het afgelopen jaar. Als lijsttrekker wil ik me bezig houden met een transparante en duidelijke cultuur. Een waar de gemeenteraad zich niet laat leiden door de wethouders en openheid, burgerparticipatie en positieve gezondheid boven aan het vaandel staan. Er mag nooit meer onduidelijkheid ontstaan over waarom een beslissing is genomen, omdat dit transparant moet zijn.

Ik heb in ieder geval heel veel zin om mij de komende raadsperiode in te zetten voor deze prachtige gemeente! Tot die tijd blijf ik actief als burgerraadslid en houd ik mij bezig met de campagne.

neem contact op met Sjanne