kand2022-sjannequellhorst
PRO op facebook

Sjanne Quellhorst

Lijsttrekker PRO 2022

Hallo, ik ben Sjanne en woon met mijn partner sinds 2017 in Gronsveld. Inmiddels woon ik 12 jaar in Zuid-Limburg. Dit is mijn eerste periode als gemeenteraadslid en mag ook fractievoorzitter zijn van deze mooie partij! In die rol ben ik vastbesloten om met PRO het progressieve geluid van Eijsden-Margraten te laten klinken.

Als fractievoorzitter wil ik laten zien dat er in de lokale politiek ruimte is voor nieuwe gezichten en frisse ideeën. Ik wil het geluid van jonge mensen, zowel in leeftijd als in geest, vertegenwoordigen en me (naast de aangenomen motie Rechten voor de Natuur) vooral richten op sociale kwesties, zoals sociale huurwoningen en betaalbare woningen voor starters. Ook wil ik aandacht besteden aan de statushouders in onze gemeente, zodat zij zich echt thuis kunnen voelen en een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving.

Daarnaast wil ik me als fractievoorzitter ook bezighouden met het verbeteren van de bestuurscultuur binnen de gemeentelijke organisatie. Transparantie en duidelijkheid zijn daarbij essentieel. De gemeenteraad moet niet worden geleid door de wethouders, maar juist openheid, burgerparticipatie en positieve gezondheid vooropstellen. Beslissingen moeten altijd transparant zijn, zodat er geen twijfel kan bestaan over de redenen erachter.

Ik kijk er enorm naar uit om me de komende periode in te blijven zetten voor onze prachtige gemeente!

neem contact op met Sjanne