Mooi, dat je belangstelling hebt voor onze lokale progressieve partij!

PRO is de nieuwe lokale partij waarin D66, PvdA en GroenLinks samenwerken met onafhankelijke leden. Niet zomaar, maar om samen meer progressief geluid in te brengen in het bestuur van Eijsden-Margraten. Op deze website lees je wie we zijn, wat ons bezighoudt en wat onze plannen zijn. Op dit moment wordt het verkiezingsprogramma geschreven en zijn we de kandidatenlijst aan het samenstellen. Na een jaar van voorbereidingen hebben we nu een bestuur en leden dus we kunnen aan de slag.

En dat doen we graag samen met zoveel mogelijk dorpsgenoten en dus samen met jou!

Want dat we nodig zijn is overduidelijk…

Wij zien behalve schoonheid en gezelligheid in onze dorpen ook

 • hoe ons landschap en de natuur onder druk staan
 • dat onze inwoners last hebben van lawaai en drukte
 • dat het verenigingsleven moeite heeft met de veranderende wereld
 • dat jongeren wegtrekken en ouderen in de knel gaan komen

en vooral ook dat onze gemeente niet uitnodigend is om mee te denken en te beslissen.

Kom op de lijst!

meld je aan als kandidaat of lijstduwer


Op dit moment wordt de kandidatenlijst samengesteld voor de aanstaande raadsverkiezingen in maart 2022. Leden kunnen zich aanmelden voor een plek op de lijst. Dat kan een VERKIESBARE PLEK zijn, maar ook LIJSTDUWERS zijn van harte uitgenodigd: het zou mooi zijn als we in alle kernen kandidaten hebben. Ben jij actief in je dorp, via je beroep of op een andere manier maatschappelijk betrokken? Doe mee, denk mee, beslis mee!

Meld je hier aan 

*De kandidaatstellingscommissie maakt op basis van gesprekken een ontwerp-kandidatenlijst, die in de algemene ledenvergadering in oktober aan de leden wordt voorgelegd. Bij die gelegenheid kunnen per plaats wijzigingen voorgesteld worden.

Hoe kun je meedoen?

 • Geef je op als sympathisant
  het kost niets, maar zo kunnen we je bereiken en als je wilt actief betrekken bij onze events en activiteiten. Je ontvangt ook onze nieuwsbrieven.
 • Geef je op als lid
  dat is nog mooier want zo ondersteun je ons financieel en beslis je mee!
 • Kom op de lijst
  Als lid kun je ook kandideren als gemeenteraardslid of als lijstduwer bij de aanstaande verkiezingen in maart 2022.

Doe mee denk mee beslis mee!

De PRO-leden zetten zich in voor een progressief beleid. Naast de raadsleden zijn er steunfractieleden, vrijwilligers, ons bestuur en natuurlijk u, de mensen uit alle kernen van de gemeente Eijsden-Margraten, die mee kunnen denken over het beleid..

Wil je verandering, een progressief geluid?

Denk dan mee over de talloze thema’s  die de komende jaren de agenda van Eijsden-Margraten bepalen. We gaan aan de slag met werkgroepen en themabijeenkomsten waarin we samen onze standpunten bepalen en nieuwe ideeën genereren. We willen inwoners uit alle kernen zoveel mogelijk betrekken.